Brug miljømærkerne

Få hjælp til at anvende Svanemærket eller EU-Blomsten i din markedsføring.

Svanemærket og EU-Blomsten er med til at positionere din virksomhed, og skabe troværdighed og præference for dit produkt hos både forbrugere og professionelle indkøbere. Med miljømærkerne får du ikke alene et unikt markedsføringsredskab, men også et officielt bevis på din miljøindsats, som ingen privat mærkningsordning kan måle sig med.

På de følgende sider kan du læse mere om brugen af logoer og markedsføring af miljømærkede produkter samt downloade logoer, materialer og vejledninger.
Du kan også læse de overordnede rammer for Miljømærkning på denne side

Logomateriale - Svanemærket Logomateriale - EU-Blomsten
DK_Svane_A_POS_RGB

Blomstlogo

Kom godt i gang med mærkerne Vejledning om grøn markedsføring

Godt_igang_ikon


Hvem kan benytte miljømærkerne og markedsføringsmaterialerne?

Producenter & mærkeindehavere
Svanemærket og EU-Blomsten kan benyttes i markedsføring af produkter og serviceydelser, som er omfattet af en Svane- eller Blomst licens. På produkter skal miljømærkerne altid være påført et unikt licensnummer.

Butikker
Har I ikke selv en Svane- eller Blomst licens, men forhandler I miljømærkede produkter? Forhandlere kan anvende Svanen eller Blomsten for at synliggøre de miljømærkede varer i butikken og markedsføringsmaterialer. Vær opmærksom på, at Svanemærket og EU-Blomsten kun benyttes i forbindelse med et produkt, der har en gyldig licens!

Presse, skoleelever og studenter
Presse, skoleelever og studenter må benytte Svane- og Blomstlogoet i forbindelse med omtale af miljømærkning generelt eller af specifikke miljømærkede produkter eller serviceydelser.