Kom godt i gang med miljømærkerne

Sådan får I glæde af jeres miljømærkelicens

Som licenshaver har I lagt et stort stykke arbejde i at opnå licens til Svanemærket eller EU-Blomsten. Brug jeres miljømærke aktivt til at synliggøre jeres miljøengagement og sætte fokus på de budskaber og produktfordele, som er gældende for netop jeres miljømærkede produkt eller serviceydelse.

Her på siden finder I gode råd til at komme godt i gang med miljømærkerne

  • Kommuniker enkelt og tydeligt om jeres miljømærkning
  • Brug jeres markedsføringskanaler - både internt og eksternt
  • Vær opmærksom på reglerne for grøn markedsføring
  • Kontakt os gerne for spørgsmål og samarbejdsmuligheder


Kommuniker enkelt og tydeligt om jeres miljømærkning
At kommunikere om miljømærker kan være komplekst. Skriv i øjenhøjde med målgruppen, og gør det enkelt, kortfattet og troværdigt. Vær åben og transparent - det sætter kunderne pris på. Find de overordnede budskaber om miljømærkerne her og kontakt os gerne, hvis I har brug for hjælp til at stille skarpt på netop de fordele, der er ved jeres miljømærkede produkt.

Brug jeres markedsføringskanaler - både internt og eksternt
Fortæl omverdenen om jeres miljømærkning. Brug jeres hjemmeside, nyhedsbreve, annoncer og butiksmaterialer til at sætte fokus på jeres miljømærkede produkter. Og glem ikke den interne markedsføring til jeres ansatte.  De skal naturligvis kende til virksomhedens miljømærkede produkter og vide hvordan de kan bruge miljømærket som en konkurrenceparameter.

Jeres produkt figurerer på ecolabel.dk så snart I får licens - og I er velkomne til at linke til siden fra jeres egne kanaler.

Vær opmærksom på reglerne for grøn markedsføring!
Svanemærket og EU-Blomsten overholder kravene i Forbrugerombudsmandens vejledning om brug af miljømæssige og etiske påstande i markedsføringen, når både mærker og miljøpåstande anvendes korrekt. Miljømærkede produkter og services er et kapitel for sig, og det kan være svært at navigere i reglerne. Derfor anbefaler vi at læse et uddrag af vejledningen her, så I undgår vildledende markedsføring.

Kontakt os gerne for spørgsmål og samarbejdsmuligheder
Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os for gode råd om markedsføring og vejledning til korrekt brug af mærkerne. Vi drøfter også gerne samarbejdsmuligheder og om der er områder, hvor vi kan supplere hinanden, f.eks. i forbindelse med messer og events.

God fornøjelse - og husk du kan få mere information om miljømærkerne ved at: