Tre hurtige om svanemærket til Brother

Interview med Service Manager Arne Helbrønd

1. Hvorfor har I valgt at få svanemærket jeres produkter?

Brother har i lang tid haft produkter, der har opnået andre internationale miljøcertificeringer, så derfor var det naturligt for os også at imødekomme kravene for at få mange af vores printere og alt-i-én-printere svanemærkede. 

Det er vel nok den mest kendte miljøcertificering i Norden, så det er et vigtigt miljømærke at have på vores produkter. Samtidig passer Svanemærket rigtig godt sammen med Brothers miljøpolitik, som går ud på at reducere påvirkningen af miljøet i alle aspekter af vores aktiviteter og i alle stadier af vores produkters livscyklus, lige fra design, udvikling, produktion, brug og genbrug.

Brother har i mange år haft stor fokus på miljørigtige produkter og miljørigtige fremstillingsprocesser, hvor vi f.eks. har oprettet genfremstillingsfabrikker i Europa. Brother tonere og blækpatroner bliver samlet og genanvendt via vores returprogram. Brother maskiner bliver genanvendt via Elretur, som indsamler fra kommunale genbrugspladser og virksomheder.

2. Hvad er jeres udbytte ved at have Svanemærket? Hvilke fordele opnår I?

Svanemærket underbygger den miljøvenlige profil, vi ønsker at have, og så gør vi det klart for forbrugerne, at de kan tage et miljøbevidst valg ved at vælge Brother. Vi mener, at det er en styrke for os at kunne tilbyde svanemærkede produkter, når kunden skal vælge en ny printer. Med Svanemærket siger vi ikke bare, at vi er miljøbevidste. Nej, vi har faktisk en certificering på det!

3. Hvilke tendenser ser du for Svanemærkets fremtid?

Vi bruger Svanemærket meget aktivt i vores markedsføring. Tendensen i samfundet går imod en mere miljøbevidst tankegang og handling, og Svanemærket gør det nemt for forbrugeren at tage et miljøbevidst valg. Så vi tror, at Svanemærket er kommet for at blive!