Hvad siger medlemmerne?

Svarene er mange og spænder bredt, når man spørger medlemmerne af Indkøbernetværket om, hvorfor de er med i netværket. Fælles for medlemmerne er dog ønsket om sammen med andre at øge efterspørgslen efter miljømærkede produkter og muligheden for at diskutere indkøbs- og miljøspørgsmål med ligesindede grønne virksomheder og fagfolk samt Miljømærkning Danmarks specialister.

”Som medlem af Netværk for Miljømærket Indkøb sender vi et tydeligt signal til leverandører og producenter om, at førende danske virksomheder efterspørger produkter, der er fremstillet under størst mulig hensyntagen til miljøet”, siger Bo Petersen, Nordisk indkøbs- og miljøansvarlig, If Skadeforsikring.

”Dansk Retursystem er medlem af netværket, fordi vi anser Svanen og Blomsten som centrale pejlemærker for bæredygtige indkøb, som gør produktvalget nemt og gennemskueligt i indkøbssituationen. Netværket er med til at styrke vores indsats gennem erfaringsudvekslinger med andre virksomheder og hjælper til at fastholde indsatsen via obligatorisk rapportering”, siger Hanne Svenningsen, Miljøchef, Dansk Retursystem.

Men Svanemærket og EU-Blomsten er ikke kun gode redskaber, når man som indkøber skal stille miljøkrav til sine leverandører. Med miljømærkerne bliver det i hverdagen synligt for medarbejderne, at deres arbejdsplads tager vare om miljøet – og om dem. 

”Det er vores klare indtryk, at medarbejderne sætter stor pris på de prioriteringer, vi foretager omkring miljømærkede og miljørigtige indkøb. For når vi prioriterer benhårdt på miljømærkerne, handler det også om sundhed. Vi ønsker produkter, der er så rene som overhovedet muligt – og som dermed er et godt valg for både miljø og medarbejdere.

Vi modtager jævnligt anerkendelse for dette – særligt omkring brug af miljømærkede papir- og hygiejneprodukter samt økologiske fødevarer. Min opfattelse er, at medarbejderne er stolte over, at deres arbejdsplads tør tage et valg”, siger Bo Petersen, Indkøbs- og miljøansvarlig, If Skadeforsikring.

Læs mere i artiklen Medarbejdere sætter pris på grønne driftsindkøb