Hjælp til markedsføring

De officielle miljømærker Blomsten og Svanen er stærke markedsførings-
redskaber. Private og professionelle forbrugere kender dem og forbruger- og indkøbsorganisationer anbefaler dem. Mærkerne bidrager til at positionere din virksomhed og skaber troværdighed og kundeloyalitet for dit produkt.

informationsmaterialer_640x480

Eksempler på informationsmaterialer fra Miljømærkning Danmark

 

Få hjælp til markedsføringen - når du har licens til Blomsten eller Svanen

Ved at bruge dit miljømærke aktivt, bliver det en konkurrenceparameter, og hvis du har brug for hjælp til at stille skarpt på netop de fordele, der er ved dit miljømærkede produkt, står vi selvfølgelig til rådighed. Vi kan fx hjælpe og vejlede med markedsføringsbudskaber og sparring om korrekt brug af mærkerne, men der er også:

  • Informationsmaterialer 

Miljømærkning Danmark har produceret en del informationsmateriale, og du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, om vi har materialer, som du kan have glæde af i din markedsføring.

  • Grøn markedsføring 

Miljømærkede produkter og services er i en kategori for sig, når det gælder brug af miljøpåstande i markedsføringen. Se hvordan i vores uddrag af ”Forbrugerombudsmandens vejledning om brug af miljømæssige og etiske påstande i markedsføringen”.

  • Samarbejder

Miljømærkning Danmark har ofte samarbejder fx med Miljøstyrelsen og NGOer og deltager i messer etc. – hør hvad vi har planlagt, og om der er måder, vi kan supplere hinanden. 

  • Hjemmeside og sociale medier

Ecolabel.dk lister alle de miljømærkede produkter på det danske marked – her figurerer dit produkt så snart du får licens. Miljømærkning Danmark har en stærk kanal til forbrugerne i vores Facebook side ”Jeg køber svanemærkede produkter”. Du kan bidrage med præmier til en af de mange konkurrencer vi kører i løbet af året og dermed sætte ekstra fokus på dit produkt.

Vi kan sikkert hjælpe med meget mere – lad os vide hvad du har behov for, så vi kan finde en løsning sammen. Kontakt Charlotte og få en snak!

 

Sådan får du glæde af miljømærkerne på endnu flere måder

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev og abonner på RSS feeds så du altid er opdateret om seneste miljømærkenyheder
  • Kontakt os med idéer til nyhedsbrevet
  • ”Like” vores Facebook side hvor miljømærkerne møder de private forbrugere
  • Hent den gratis Svante & Maggie app til Iphone til små børn i familien og til anbefal den til brug for dine medarbejderes, venners og kunders børn

Vi glæder os til at netværke endnu mere med dig og til en dialog om, hvordan vi kan samarbejde!

 

Retningslinjer for brug af logo i markedsføring

Mærkerne skal vises korrekt – dvs. med de rigtige farver og den rigtige tekst. Begge logoer kan vises i deres respektive farver samt i en sort hvid udgave. På produktet skal mærket gengives med licensnummer mindst ét sted. På markedsføringsmateriale behøver man ikke registreringsnummer, men det skal naturligvis altid fremgå tydeligt hvilke produkter, der er miljømærket.

Generelle retningslinier for at anvende mærkerne

- Retningslinjer for markedsføring med Svanen

Retningslinjer for markedsføring med Svanen PÅ ENGELSK - Marketing guidelines for the Nordic Ecolabel

Retningslinjer for Blomsten KUN PÅ ENGELSK - Guidelines for the use of EU-Ecolabel