Tryk mærket - og let trykket på miljøet

Mange tryksager bliver svanemærkede. Det skyldes, at flere og flere virksomheder og organisationer ønsker at signalere deres miljøengagement til omverdenen. Og det hænger også sammen med, at Svanen i dag ikke kun er et anerkendt, men også et velkendt miljømærke blandt almindelige forbrugere. Mere end tre ud af fire genkender mærket og ved, at det er et miljømærke.

Og det hænger også sammen med, at Svanen i dag ikke kun er et anerkendt, men også et velkendt miljømærke blandt almindelige forbrugere. Mere end tre ud af fire genkender mærket og ved, at det er et miljømærke.

De nye kriterier gør markedsføring nem

Mange reklamebureauer, forlag eller andre virksomheder ønsker i dag at bevise deres fokus på miljø. Også når det gælder deres tryksager. Og med de nye kriterier kan man markedsføre hele trykkeriet – og ikke kun den enkelte tryksag - som blandt de bedste i klassen til miljø. Det gælder både når vi taler klima og kemikalier.

Tryksagskunden har to muligheder for grøn markedsføring:

  1. De kan på deres tryksag fortælle, at de har benyttet et svanemærket trykkeri eller
  2. De kan mærke tryksagen med Svanelogoet.

Det nemmeste for trykkeriet

Fortæl kunden, at de kan mærke tryksagen ”Svanemærket trykkeri, licens nr. X”. X'et står for dit trykkeris unikke licensnummer. Man kan tilbyde sine kunder, at få en sådan tekst - uden at de behøver at bruge Svanelogoet på alle de tryksager, de får lavet hos dig.

Du kan også fortælle kunden, at de kan mærke tryksagen ”Svanemærket tryksag, licens nr. X”. Her kan man vælge med eller uden Svane-logo afhængig af tryksagens design og æstetik i øvrigt. Når man tilbyder denne variant, skal papiret til tryksagen være godkendt af Miljømærkningen eller miljømærket. En oversigt over godkendte og miljømærkede kvaliteter finder du på Nordisk Tryksagsportal.

Du kan læse mere om reglerne i Miljømærkning Danmarks Guide til brug af Svanen på tryksager, som du finder for neden.

Det er også muligt tilbyde et fakta-ark fra Miljømærkning Danmark, Vælg trykkeri med omtanke, til dine kunder med fakta om et svanemærket trykkeri, som du ligeledes finder nedenfor.