Spørgsmål og svar om Svanemærkets krav for investeringsfonde og investeringsprodukter

Svanemærket evaluerer og strammer løbende kravene for at sikre, at de bliver stillet ud fra den nyeste viden og udviklingen i markedet – på den måde er Svanemærket med til at sikre en bæredygtig udvikling. Her på siden kan du finde svar på, hvad der kendetegner en svanemærket fond, og hvilke krav den skal leve op til.

Svanemærkets kriterier for investeringsfonde generation 1 blev lanceret i 2017 og gælder frem til marts 2023. Generation 2 af kriterierne blev lanceret i februar 2022 og gælder frem til marts 2025. Fonde, som allerede er certificeret med Svanemærket, har omkring et år til at dokumentere, at de lever op til de nye og skærpede krav. Alle godkendte fonde, der markedsføres i et givet land, vises på den nationale hjemmeside, indtil marts 2023 – også de fonde, der opfylder kravene fra den ældre generation.

Følgende spørgsmål og svar gælder for generation 2 af kriterierne. Når der fx står ”(O4)” eller “(P1)” er det en henvisning til det pågældende krav. O = Obligatorisk krav, P = Pointkrav.