Hvorfor certificere møbler med Svanemærket?

Som møbelproducent og/eller møbelbrand er der mange gode grunde til at overveje at certificere jeres møbler og inventar med Svanemærket.

Hvorfor certificere med svanemaerket

Svanemærket er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Mærket stiller skrappe, absolutte krav, og bygger på en livscyklusvurdering og et helhedsperspektiv. 

En certificering giver jer mulighed for at bruge Svanemærket som et stærkt redskab, både i forhold til jeres forretning, miljøindsats og salg og markedsføring. 

Nedenfor finder i nogle af de fordele, som I opnår ved at få certificeret jeres møbler og inventar med Svanemærket: 

  • Gennem en certificering med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket, får I et effektivt redskab til at vise, at I går i front – og et synligt bevis fra en uvildig tredjepart på jeres miljøindsats. Det gør det enkelt for jer at kommunikere jeres miljøarbejde over for både kunder og medarbejdere.
  • En certificering giver mulighed for at bruge Svanemærket i jeres markedsføring. Svanemærket har et meget højt kendskab og en høj troværdighed i hele Norden. 93% af alle nordiske forbrugere kender Svanemærket, og 74% mener, at Svanemærket gør det lettere for dem at træffe mere miljøvenlige valg (Kilde: IPOSOS Nordic Consumer Survey 2019)
  • Et stigende antal offentlige indkøbere stiller krav om miljømærker i udbud. Og 60% af nordiske forbrugere vil hellere vælge et svanemærket møbel, hvis det er tilgængeligt (Kilde: IPOSOS Nordic Consumer Survey 2019)
  • Svanemærket strammer løbende kravene – det sikrer, at I forbedrer jeres miljøindsats, og at jeres møbler er blandt de miljømæssigt bedste på markedet.
  • Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi – og kriterierne for møbler (version 5.0) har netop et cirkulært fokus, hvor en lang række krav hjælper med at fremme længere levetid og cirkulær økonomi. 
  • I kan bruge Svanemærket i jeres arbejde med FN’s verdensmål. Svanemærket er et effektivt redskab, som først og fremmest realiserer FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer. Derudover bidrager svanemærkede møbler også til mål 3, 6, 13, 14 og 15.
  • En certificering med Svanemærket giver jer en stærk positionering, der kan differentiere jeres produkter, samt styrke jeres muligheder i forhold til eksport til andre markeder – også udenfor Norden. Et stigende antal nordiske virksomheder har stor succes med at eksportere svanemærkede produkter uden for Norden.