Hvad kan certificeres?

Produktgruppen spise- og konferencesteder omfatter bl.a. restauranter, kantiner, storkøkkener, cafeer og konferencesteder uden overnatning.

Hvad kan certificeres som svanemærket spisested, kantine eller dagskonference
Spisesteder, der kan certificeres:

Spisesteder er alle virksomheder, som serverer mad, fx

  • Restauranter og frokostrestauranter
  • Personalerestauranter og kantiner
  • Storkøkkener på fx skoler eller sygehuse
  • Catering-restauranter
  • Gadekøkkener, cafeer, fast food- og takeaway-restauranter

Konferencesteder, der kan certificeres:

Konferencesteder er virksomheder med lokaler, hvor kunder kan gennemføre en dagskonference med foredrag, seminarer, information eller lignende. Stedet er uden tilbud om overnatning og kan certificeres med Svanemærket, hvis en eller flere af følgende forudsætninger er opfyldt:

  • Konferencestedet tilbyder madservering i eget regi, som opfylder Svanemærkets krav til spisesteder.
  • Konferencestedet tilbyder servering af mad fra underleverandør, som opfylder Svanemærkets krav til spisesteder.
  • Konferencestedet tilbyder servering af mad fra leverandør, der opfylder alle Svanemærkets obligatoriske krav til en leverandør af madvarer.

Certificering ved kombinationer af virksomheder:

Hvis der findes flere forskellige delvirksomheder i samme virksomhed, eller hvis virksomhederne markedsføres som en enhed, skal samtlige delvirksomheder inkluderes i licensen. De forskellige kombinationer af virksomheder kan fx være spisested med tilhørende konferencested.

Det er ikke muligt at svanemærke fx koncertlokaler, teater og udstillingslokaler, hvor hovedindtægten kommer fra andre arrangementer end sammenkomster. Det er heller ikke muligt at svanemærke et event eller et arrangement, fx en årlig konference eller festival.

Har I gerne vil vide, om jeres spise- eller dagskonferencested kan certificeres med Svanemærket, kan I finde svar i Svanemærkets kriterier for spise- og dagkonferencesteder, hvor I får et overblik over, hvilke krav der skal opfyldes. Kontakt os gerne, hvis I har spørgsmål eller ønsker at komme i gang med en certificering. Find oplysninger i kontaktboksen.