Spring til indhold
Svanemærket logo

Kantiner, konferencesteder og andre spisesteder

Læs om, hvordan I kan få certificeret netop jeres spise- og konferencested eller kantine med Svanemærket – og hvilke fordele I opnår.

Køkken på restaurant hvor kok tilbererede servering under varmelamper

Kantiner, restauranter, storkøkkener og andre spisesteder kan bruge Svanemærket som et redskab til både at vælge fødevarer og optimere driften – og derigennem reducere den samlede miljø- og klimabelastning.

Svanemærket har en holistisk tilgang og ser på hele livscyklus. Det betyder, at svanemærkede spisesteder lever op til skrappe krav til mad, affald, kemikalier og indkøb – og arbejder for at begrænse forbruget af vand og energi – for at reducere miljø- og klimabelastningen i hele spisestedets livscyklus. Det betyder også, at svanemærkede kantiner, restauranter, storkøkkener og dagskonferencesteder er blandt de miljømæssigt bedste inden for deres branche.

Svanemærket evaluerer og strammer løbende kravene. I marts 2022 lancerede Svanemærket nye krav til spisesteder – bl.a. med skærpede krav til den mad, der serveres. Også kravene til at reducere madspild blev strammet. Læs mere i denne pressemeddelelse.

Hvad kendetegner et svanemærket spisested?

Et svanemærket spisested arbejder aktivt med at reducere sit forbrug af ressourcer og optimere driften. Det gavner både miljø og klima. Her kan du se nogle af de kendetegn, der er ved et svanemærket spisested:

  • Fremmer mad med lav miljø- og klimabelastning
  • Serverer en høj andel økologisk mad og drikke
  • Serverer minimum en vegetarisk ret til frokost og middag
  • Kildesorterer affald og forebygger madspild
  • Undgår engangsartikler til daglig servering
  • Begrænser brug af uønskede kemikalier 
  • Begrænser forbruget af energi og vand
  • Oplærer medarbejdere i miljøarbejdet.

Overvejer I en certificering?

Sanne Nielsen

Markedsrådgiver

72 41 48 54

san@ecolabel.dk

Har I spørgsmål til kravene?

Malene Nielsen

Konsulent

+45 72 41 48 17

mni@ecolabel.dk

Læs også