10 cases om svanemærket byggeri

Flere og flere vælger at få certificeret deres byggerier med Svanemærket. Her på siden kan du læse 10 cases, der beskriver, hvorfor forskellige aktører indenfor byggeriet har valgt at svanemærke deres byggerier, og hvilke erfaringer og fordele de, miljøet og beboerne har opnået.

BYGHERRE - PKA: Svanemærket byggeri viser, at vi er med i front

PKA ville gerne prøve svanemærket byggeri af for at vise, at de er med i front inden for bæredygtig udvikling. Det er nemlig med til at skabe attraktive ejendomme med gode afkast til medlemmerne. Og Peter Gravesen, portefølgemanager for ejendomme i PKA, tror, at vi vil se flere svanemærkede ejendomme i fremtiden, da det er en måde for branchen at bidrage til mere bæredygtighed. Læs interviewet.

ENTREPRENØR - RG2: Svanemærket giver en god forretning

For RG2 var der flere fordele ved at være totalentreprenør på de første svanemærkede lejeboliger i Danmark. Det var nemlig en god forretning, for når man er på forkant og godt forberedt, så sparer man penge. Det var samtidig godt for forretningen, idet opgaven førte til henvendelser fra både potentielle kunder og samarbejdspartnere. Læs interviewet med Jan Hedin, indehaver i RG2.

ARKITEKT - Force4: Svanemærket understøtter arkitekters arbejde

”Jeg synes, Svanemærkets krav understøtter vores arbejde som arkitekter, fordi mange af kravene i virkeligheden bare er sund fornuft”. Sådan lyder det fra Andreas Lauesen, Head Architect MAA, Founding Partner i Force4, som nærmest tror, at det i fremtiden bliver standard at bygge, som Svanemærket gør. Læs hele interviewet.

BEBOER - Sana fra Gaardhaverne: Et sundt indeklima og kvalitetsmaterialer skaber tryghed

I slutningen af november 2019 flyttede Sana Kiani, hendes mand og deres to små drenge på fire og fem år ind i et svanemærket rækkehus i Gaardhaverne i Høje Taastrup. Det var den helt rigtige beslutning for familien, som stortrives i de grønne omgivelser. Familien oplever både tryghed og trivsel ved at bo i det mere miljømæssigt bæredygtig byggeri – og så er de også blevet mere miljøbevidste og har fokus på at passe godt på boligen.

BEBOER - Maria fra Skråningen: Lys og luft i boligen er fantastisk

I slutningen af juni 2019 flyttede Maria Haag og hendes fire børn mellem 4 og 21 år ind i et svanemærket hus i bofællesskabet ”Skråningen” i Lejre, hvor der er trivsel og fællesskab til glæde for både store og små. Boligens lysindfald, kvalitetsmaterialerne og ikke mindst den gode luft har gjort et stort indtryk på familien.

Interview: 3 hurtige om Svanemærket til 5E Byg A/S

”Forretningsmæssigt er det et stort plus, at vi nu kan skrive svanemærket byggeri på cv´et. Vi vil altid gerne udvikle os og være på forkant i forhold til vores konkurrenter”, fortæller Flemming Blom Kjærgaard, projektchef hos 5E Byg, som også forventer at vi vil se mere svanemærket byggeri i fremtiden. Som certificeringsordning oplever han Svanemærket som det, flest mennesker kender og forbinder med et miljømæssigt kvalitetsstempel.

Interview: 3 hurtige om Svanemærket til Bonava Danmark A/S

Når det kommer til erfaring med svanemærket byggeri, har Bonava førertrøjen på. De var først med svanemærket lejlighedsbyggeri i 2012, og i juni 2020 har Bonava mere end 800 svanemærkede rækkehuse og lejligheder, som er enten afleveret til køberne eller i bygge- eller planlægningsfasen. Her fortæller Kristina Olsen, adm. direktør i Bonava Danmark, bl.a. om firmaets nye undersøgelse, som viser, at byggerier med bæredygtige tiltag i dag ligger blandt de væsentligste faktorer, når kunder ser efter ny bolig.

Interview: 3 hurtige om Svanemærket til Arkitema Architects

Som rådgiver og procesleder for AP Pension mener Henrik Poulin, civilingeniør og senior bæredygtighedskonsulent, at bygherren med Svanemærket får nogle mere bearbejdede og gennemtænkte bygninger, som kan være med til at sikre bedre, sundere og mere langtidsholdbare boliger. Generelt oplever han, at der er en stigende efterspørgsel på bæredygtige tiltag og bygningscertificering.

Interview: 3 hurtige om Svanemærket til Arkitektfirma A/S Hune og Elkjær

”Der er direkte værdi i sunde materialer, energibesparelser og arkitektoniske kvalitetsløft for beboeren i en svanemærket bolig”, siger Anne Sofie Elmer Jespersen, Arkitekt Cand.arch. fra Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær. Her er oplevelsen, at en højere grad af kvalitetssikring er tænkt ind på hvert enkelt materialeparameter, og at Svanemærkets kriterier fører til mange vigtige overvejelser vedrørende en mere bæredygtig udvikling.