Interview: 3 hurtige om Svanemærket til Arkitema Architects

Som rådgiver og procesleder for AP Pension mener Henrik Poulin, civilingeniør og senior bæredygtighedskonsulent, at bygherren med Svanemærket får nogle mere bearbejdede og gennemtænkte bygninger, som kan være med til at sikre bedre, sundere og mere langtidsholdbare boliger. Generelt oplever han, at der er en stigende efterspørgsel på bæredygtige tiltag og bygningscertificering.

Henrik Poulin fra Architema

Interview med Henrik Poulin, civilingeniør og senior bæredygtighedskonsulent hos Arkitema Architects

1. Hvorfor har I valgt at svanemærke byggerierne? 

AP Pension (som er bygherre på begge projekter) har, i samarbejde med deres bygherrerådgiver LB Consult, valgt at få byggerierne certificeret med Svanemærket. Det er ikke en beslutning vi som rådgiver har været en del af. Når det er sagt, mener jeg imidlertid at AP Pension, ved at svanemærke deres byggerier, får nogle mere bearbejdede og gennemtænkte bygninger, som kan være med til at sikre et bedre, sundere og mere langtidsholdbart slutprodukt til fordel for slutbrugeren. 

2. Hvad er jeres udbytte ved at certificere byggerierne – hvilke fordele har I opnået? 

Som rådgiver og procesleder inden for svanemærket byggeri har vi opnået en større viden og indsigt inden for især de kemiske produkter i et byggeri. Ydermere har vi fået udarbejdet skabeloner, værktøjer og procedurer, som gør os i stand til at styre og lede en svanemærket byggeproces lettere og bedre i de kommende projekter. Det gør os ikke kun mere konkurrencedygtige på prisen, men gør os også i stand til at træffe nogle bedre og mere kvalificerede beslutninger på et tidligere stadie i de kommende projekter. 

3. Hvordan ser du fremtiden for svanemærket byggeri? 

Hos Arkitema oplever vi en stigende efterspørgsel på bæredygtige tiltag og bygningscertificering, hvorfor jeg ser Svanemærkets fremtid som meget lys. Her kan jeg især forestille mig en stigende efterspørgsel på svanemærket byggeri inden for boligsegmentet, idet sundhed fylder mere og mere i samfundet og den endelige slutbruger ofte genkender Svanemærket og ved hvad det står for.

Svanemærkede byggerier med Arkitema Architects som rådgiver og procesleder
  • Kolding Sky (igangværende projekt)
  • Tvedvej
Overvejer I at svanemærke jeres næste byggeri?

Læs mere om, hvad der kendetegner svanemærket byggeri, få gode råd til, hvordan I kommer i gang med svanemærket byggeri eller kontakt os direkte. I kan desuden læse flere cases om svanemærkede byggerier her.

Læs mere  Kom godt i gang med svanemærket byggeri  Grøn knap med hvid tekst - Kontakt Svanemærket