Interview: 3 hurtige om Svanemærket til Arkitektfirma A/S Hune og Elkjær

”Der er direkte værdi i sunde materialer, energibesparelser og arkitektoniske kvalitetsløft for beboeren i en svanemærket bolig”, siger Anne Sofie Elmer Jespersen, Arkitekt Cand.arch. fra Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær. Her er oplevelsen, at en højere grad af kvalitetssikring er tænkt ind på hvert enkelt materialeparameter, og at Svanemærkets kriterier fører til mange vigtige overvejelser vedrørende en mere bæredygtig udvikling.

Arkitekterne Hune og Ekjær

Interview med Anne Sofie Elmer Jespersen & Niels Christian Nielsen fra Team Bæredygtighed

1. Hvorfor har I valgt at svanemærke byggerierne? 

Svanemærket er et velkendt og efterspurgt kvalitetsstempel blandt danskerne og er meget nærværende over for forbrugeren. Der er direkte værdi i sunde materialer, energibesparelser og arkitektoniske kvalitetsløft for beboeren i en svanemærket bolig.

2. Hvad er jeres udbytte ved at certificere byggerierne – hvilke fordele har I opnået? 

Vi oplever stor interesse og engagement for bæredygtige tiltag hos beboerne i ejendommene, hvilket indikerer for os, at timingen er rigtig. Vi oplever tilsvarende en stor bevågenhed og påvirkning hos byggevareproducenterne, når vi kræver, at deres produkter er screenet hos Miljømærkning Danmark. Vi oplever en højere grad af kvalitetssikring tænkt ind i opgaven ved på hvert enkelt materialeparameter at skulle debattere valget ud fra Svanemærkets kriterier samt ud fra et generelt bæredygtigt perspektiv. Vi får således en stærk fælles ”driver” for en mere bæredygtig fremtid.

3. Hvordan ser du fremtiden for svanemærket byggeri?

Vi mener, der er et meget stort potentiale i at svanemærke mange flere byggerier og flere kategorier af byggerier. Her tænker vi specifikt på, at svanemærket renovering bør få en væsentlig større prioritering blandt bygningsejere, kommuner og almene boligselskaber, da den ultimative største mængde af byggeri allerede er opført, men løbende vil kræve en mere miljørigtig renovering.

Arkitektfirma Hune og Elkjærs svanemærkede byggeri
  • Dalhusene Tagboliger
Overvejer I at svanemærke jeres næste byggeri?

Læs mere om, hvad der kendetegner svanemærket byggeri, få gode råd til, hvordan I kommer i gang med svanemærket byggeri eller kontakt os direkte. I kan desuden læse flere cases om svanemærkede byggerier her.

Læs mere  Kom godt i gang med svanemærket byggeri  Grøn knap med hvid tekst - Kontakt Svanemærket