Nyheder

Her kan du læse om alt hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.

Grå tekst Coronavirus på lysegrå baggrund
onsdag 25-03-2020

Miljømærkning Danmark og COVID-19

Selv om store dele af Danmark – og resten af verden – lige nu er lukket ned, fortsætter Miljømærkning Danmarks arbejde med miljømærkerne. Det betyder, at I stadig kan kontakte os, hvis I fx overvejer at søge om en certificering, ønsker vejledning til brug af mærkerne i markedsføring eller har spørgsmål til miljømærkerne.

Læs mere
Katalog med svanemærkede og EU-blomsten møbler til kontor, institutioner og private hjem
tirsdag 24-03-2020

Nyt og opdateret inspirationskatalog med miljømærkede møbler

Svanemærket og EU-Blomsten bidrager til FN’s Verdensmål, og hvis du er indkøber i en privat eller offentlig virksomhed, har du måske bæredygtige forbrugs- og produktionsformer (mål 12) i fokus. Men hvilket udvalg findes der, hvis du fx søger bæredygtige møbler til kontoret, kantinen eller daginstitutionen? Eller hvis du skal etablere en bæredygtig legeplads?

Læs mere
Bæredygtig skovbaggrund med logoer, der viser Svanemærket og EU-Blomsten som en del af Regeringens klimapartnerskaber
fredag 20-03-2020

Miljømærkerne er med i erhvervslivets klimaanbefalinger

De fleste af regeringens klimapartnerskaber har netop offentliggjort deres klimaanbefalinger. Og store dele af erhvervslivet peger på, at Svanemærket og EU-Blomsten er en del af klimaløsningen – både når det kommer til omstilling til cirkulær økonomi, grønne offentlige indkøb samt enkel og præcis forbrugeroplysning om det gode klimavalg.

Læs mere
Svanemærket emballage til flydende fødevarer
onsdag 18-03-2020

Tetra Pak først med svanemærket drikkevareemballage

Den svenske emballagegigant Tetra Pak er først i verden med svanemærket drikkevareemballage. Drikkekartonen "Tetra Rex® Plant-based” er lavet af fornybare råvarer, lever op til skrappe kemikaliekrav og er designet med henblik på recirkulering af emballagen.

Læs mere
baby i barnevogn
tirsdag 10-03-2020

Københavns Kommune vil have flere miljømærkede barnevogne, madrasser og institutionsmøbler på markedet

Børnene er i fokus, når Københavns Kommune i år efterspørger flere miljømærkede produkter. Kommunen har nemlig valgt babyudstyr og børnetekstiler, som barnevogne, madrasser og soveposer, samt institutionsmøbler som de områder, hvor kommunen i år vil gøre en særlig indsats for at få flere miljømærkede produkter på markedet. Alle kommunale indkøbere opfordres til at bakke op om indsatsen, så det bliver endnu mere attraktivt for virksomhederne at fremstille de grønne produkter.

Læs mere