Nyheder

Her kan du læse nyheder om Svanemærket og EU-Blomsten. Du finder bl.a. produktnyheder, artikler om nye analyser, reportager fra arrangementer og interviews om grønne indkøb. Det er også her, du finder også links til pressemeddelelser, blog-indlæg og debatindlæg, som sætter fokus på miljømærkerne. Hvis du gerne vil holde dig opdateret med nyheder om miljømærkerne, kan du evt. tilmelde dig vores nyhedsbreve, der udkommer 8-10 gange om året.

Er du fra pressen? Se pressekontakt.


Nye kriterier for svanemærkede hoteller
torsdag 19-05-2022

Klare ambitioner for svanemærkede hoteller

Svanemærket er blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer, og kun de bedste formår at opfylde kravene. Svanemærkede hoteller og andre overnatningssteder skal allerede i dag opfylde omfattende krav for at reducere deres miljø- og klimabelastning, og med skærpede krav hæves ambitionsniveauet nu yderligere. I de nye krav er der bl.a. fokus på at reducere klimabelastningen og på at vælge fødevarer med lavere miljøbelastning.

Læs mere
Næsten en fordobling af svanemærket byggeri på to år
torsdag 05-05-2022

Næsten en fordobling af svanemærket byggeri på to år

Svanemærket byggeri fortsætter vækstrejsen. Nye tal fra Nordisk Miljømærkning viser næsten en fordobling i antallet af svanemærkede byggerier i Norden på kun to år. Dermed er der godt 23.000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner i Norden – og mere end 42.000 nye på vej.

Læs mere
Svanemærket og krigen i Ukraine - Svanemærket indfører restriktioner
torsdag 21-04-2022

Svanemærket og krigen i Ukraine

Mange lande, virksomheder og organisationer har reageret på Ruslands invasion af Ukraine. Det gælder også Nordisk Miljømærkning, som står bag Nordens officielle miljømærke, Svanemærket. Her kan du læse, hvilke sanktioner Nordisk Miljømærkning har indført.

Læs mere
Små kasser med indkøbsvogns-ikon
fredag 08-04-2022

Opdateret overblik til arbejdet med miljømærkede indkøb

Københavns Kommune har netop opdateret og offentliggjort deres oversigt over, om der findes mange, nogle eller få produkter med Svanemærket og EU-Blomsten inden for forskellige produktkategorier. Siden sidste opdatering er bl.a. bilvaskehaller og legetøj rykket op i kategori på grund at et øget sortiment af svanemærkede produkter.

Læs mere